• Premium Houtproducten
  • Duurzame houtsoorten
  • Snelle levertijd

Houtkwaliteit

Wij hechten grote waarde aan kwaliteit in al onze houtproducten. Daarom maken wij voor ons vaste assortiment gebruik van FSC-gecertificeerd, puur grenenhout van topkwaliteit, dat bovendien gevingerlast gelamineerd is.

fingerjointed-timber

Vingerlassen

DE VOORDELEN

Vingerlassen is een geavanceerde techniek waarbij verschillende stukken hout met elkaar worden verbonden om langere balken te creëren. Deze techniek combineert hout in verticale richting, over de gehele lengte, door middel van een vingerlas. Dit proces resulteert in uiterst stevige en lange balken, in elke gewenste lengte. De lijsten die wij vervaardigen uit deze balken meten 4,80 meter en zijn hierdoor buitengewoon stabiel en volledig vrij van noesten. Niet te vergeten is gevingerlast hout 100% bruikbaar is, wat betekent dat er nauwelijks sprake is van restafval.


laminated-beams

Lamineren

DE VOORDELEN

Bij het lamineren van hout worden meerdere lamellen (de horizontale houten stukjes) samengevoegd door middel van verlijming. Hierdoor wordt het natuurlijke 'werken' van hout, dat normaal gesproken voorkomt, tegengegaan. De lijsten die we uit dit proces halen, hebben als groot pluspunt dat ze, zelfs in de breedte, niet kromtrekken, in tegenstelling tot niet-gelamineerd hout.

Samengevat zijn de voordelen van gevingerlast gelamineerd hout


  • Sterk en stabiel (in de lengte)
  • Volledig vrij van noesten
  • Hoge stabiliteit om kromtrekken (in de breedte) te voorkomen
  • Optimaal gebruik van hout met nauwelijks restafval


Heeft u nog vragen over de kwaliteit van onze producten?

Aarzel dan niet om contact op te nemen via:

075 616 42 22.

laminated-beams-jpg2
Cookie-instellingen
Selecteer de gewenste cookie-instellingen: